گوشت چرخکرده ۵۰۰ گرم پیاز بزرگ :یک عدد برنج : نصف استکان سبزی کوفته:,۲۵۰ گرم لپه:نصف استکان نمک وزردچوبه فلفل : به میزان دلخواه رب: ۲ ق غ آلو بخارا :۱۰ عدد طرز تهیه : ابتدا گوشت را در یک کاسه بزرگ می ریزیم لپه ها وبرنج را پاک کرده شسته آب آن را گرفته داخل گوشت می ریزیم سپس سبزی کوفته که شامل سبزی های معطر از قبیل نعنا گشنیز جعفری ترخون ومرزه وپیازچه است را کاملا خرد کرده در مخلوط می ریزیم گوشت ومواد اضافه شده راکاملا ورز می دهیم وقتی چسبندگی پیدا کرد از مخلوط به اندازه یک توپ کوچک بر می داریم ودرکف دست خود گرد می کنیم توپ هایی را که درست کردیم در یک سینی می چینیم پیاز رانگینی ریز خرد کرده در روغن سرخ می کنیم روغن پیاز ها گرفته ۳ لیوان آب در قابلمه روی پیاز داغ ها می ریزیم درب آن راگذاشته تا جوش بیاید سپس توپ هایی از گوشت را که در سینی قرار داده بودیم را آهسته داخل آب جوش وپیاز می ریزیم درب آن را گذاشته وقتی چند جوش خورد ۲قاشق غذا خوری رب اضافه کرده درب آن را گذاشته وقتی جوش آمد روی شعله کم قرار داده تا آب آن تمام شده وکوفته ها بپزد اگر مایل باشید می توانید در آب کوفته الو بخارا بیاندازید یا اینکه موقعی که مخلوط را ورز می دهیم الو ها را شسته و۲ عدد داخل هر کوفته قرار دهید.اکثرا ازباز شدن کوفته ها در مرحله پخت نگران هستند که این موضوع بستگی به میزان گوشت کوفته ها داردمیزان گوشت باید خیلی بیشتر از برنج ولپه باشد وحسابی ورز داده شود. پس از پختن کوفته ها را در دیس قرار داده با نان وسبزی خوردن میل فرمایید .
دستهها